Ivana

CMS tehnologija

Generalna — Autor ivanaadragovic @ 15:30

CMS (eng. Content Management System) predstavlja sistem, tj. programsku aplikaciju za upravljanje sadržajem nekog web sajta. CMS daje mogućnost moderatoru sajta da samostalno održava sadržaj (da menja postojeći tekst, dodaje novi, da ubacuje slike i flash objekte, dodaje nove strane itd.) bez bilo kakvog poznavanja tehnologija za izradu web sajtova. Drugim rečima bez bilo kakvog poznavanja html-a ili php-a uz par klika mišem možete da samostalno menjate sadržaj prezentacije i time da smanjite troškove oko ažuriranja. CMS je posebno potreban onima čiji se web sajtovi često ažuriraju.

 

Na internetu se može nači veliki broj gotovih CMS sistema kao što su Joomla, Drupal, ExpressionEngine, a pored njih i WordPress, Blogger koji su dobri za blogove. Jedina njihova mana je ta da su oni napravljeni za standardne potrebe, tako da ako Vaš sajt ima neke posebne zahteve, bolja solucija je da zatražite od web programera izradu novog CMS-a koji zadovoljava sve potrebe Vašeg sajta.

 

Web dizajn paketi Premium i CMS sajt za 7 dana koriste G++ Online CMS sistem i klijentu daje sledeće mogućnosti:

-jednostavno menjanje sadržaja stranice pomoću tekst editora sličan Word-u,

-online uređivanje sadržaja,

-dodavanje, brisanje i promena stranica,

-neograničen broj stranica,

-upravljanje slikama, pdf fajlovima i fajlovima ostalih formata,

-sadrži opciju za pretragu,

-podrška za višejezičnost,

-opcija za dodatni sadržaj (novosti, linkovi, zanimljivosti itd.).

 Literatura:http://www.draganmarkovic.net/weblog.php?file=sta-je-cms.php


Novi Sad na drugom mestu svetske liste povoljnih destinacija

Generalna — Autor ivanaadragovic @ 19:02

Novi Sad je zauzeo drugo mesto na svetskoj listi 100 najpovoljnijih destinacija za turiste, u 2015. godini, koju je pripemio hotelski pretraživac "Trivago."

Lista pokazuje pregled zanimljivih gradova širom sveta, koje vredi posetiti, a pri tom ne potrošiti mnogo novca, pri čemu je uzeta u obzir kombinacija indeksa najboljih hotelskih cena i reputacija hotela na određenoj destinaciji.

Novi Sad se sa indeksom od 97,18 odsto našao iza Mostara, koji je zauzeo prvo mesto sa indeksom 97,37, dok se Beograd našao na 40. mestu, sa indeksom 95,01 odsto.

Među prvih 10 na listi plasirali su se Lijiang u Kini, Plovdiv u Bugarskoj, Segedin u Mađarskoj, Amristar u Indiji, Kvarcazate u Maroku, Kalinjingrad u Rusiji, Arekipa u Peruu i Pingjao u Kini.

U "Trivagu" ističu da na njihovoj lestvici svaki putnik može da pronađe neku zanimljivu destinaciju koju još nije istražio. Indeks hotelskih cena prikazuje prosečne cene smeštaja za standardnu dvokrevetnu sobu, dok ocena ugleda hotela formirana na osnovu 82 mliona hotelskih opisa, koji su spojeani preko 200 rezervacijskih stranica.

Pretraživač "Trivago" je prisutan na 49 međunarodnih platformi i 30 jezika. 

 


Čestitamo

Generalna — Autor ivanaadragovic @ 18:57
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

Powered by blog.rs